Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat więc wbiłem go tu :) jeśli coś nie tak to proszę o przeniesienie go :P

Ok! Teraz do rzeczy! Nie wiem czy grać na metin2 PL czy na US??? Podobno w US to jak taki słaby priv :) no nic prosz eprzedstawić mi zalety i wady metka PL i US :P byłbym bardzo wdzięczny a i podajcie stronke metka US bo jeszcze nie byłem !!! Bedzie leciał oczywiście + i 5 za konkretną odpowiedź! Pozdro! A i z góry dzięki za odp!

JEŚLI CI POMOGŁEM DAJ +

GRAM W METIN2

Opublikowano

Zdecydowanie US.

PL zszedł na psy... Nic dodać nic ująć :P

Dobre czasy w metinie 2 Pl były 2008/2009

Stare dobre czasy :P

link do US:

http://metin2.z8games.com/

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Popieram up'ka sam gram na US new world , mam 36 lv a eq praktycznie cale +9, bo ceny sa normalne:) Fms kupilem za 7kk +9 , ze slabymi srednimi zmienilem sobie i mam 26 ^.^ Ebonitowe kolczyki+9 - 25kk Tarcza 5-cio katna +9 - 20kk

Ogólnie serwer jest bardzo fajny, przyjazna atmosfera , czesto ox#y :D do 20 lvla za polowania dostaje sie z 90% :P ja juz tam za duzo nie gram , musz esobie przerwe zrobic bo kupilem pare szkat ripa i prze jebalem cala kase az mi sie troszke odechcialo xD w kazdym badz razie wejdz sobie na jakis serw PL i zobacz jakie sa ceny i porównaj do US'a =)

Ps nie pomyl sie. na Us'ie Aura Miecza - Heroic Strike a Aura of sword - Czarowane ostrze sury WP:D

1323471401-U250803.png
Opublikowano

hm, ja mysle ze pl nie jest taki zly.. czemu?

Na niektorych servach malze po 100kk ... fishbot na nocke i masz gdzies tak 1-3kkk ...

Na usie gralem, ale bana dostalem. Ogolem us fajny, latwo mozna sie dorobic, tanio jest, i spoko ludzie.

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Metin.us - ten metin jest od Z8Games.Są 2 servery NEW WORLD i FREE KINGDOM(najwięcej polaków gra na NEW WORLD).Za misje lvl-owe z polowaniami do 21 lv dostaje się 90/99% expa.Na czacie trzeba pisać po angielsku.

Kamienie duchowe około 100k, z tego co kojarzę.

Za ksucie noobki łapią bana.

Nie jest dozwolony spam na chat'cie - moderatorzy chat'u.

Milsza atmosfera niż na PL (oczywiście 80% Polaków, którzy tam grają, potrafią ją rozwalić).

GMowie przykładają się do swoich obowiązków, nie to co na PLu się wyprawia.

1-5lvl=Misje Polowania 99%, 6-22 albo 20=90%.

Fajniejsze Itemki za wykonane misje np. 1 strona pamiętnika czy tam 2 =Bodzio, dostaje się kamienie(3x) za za misje na 28/29lvl za to,

że Kwiatki dla Ziomka nazbierasz w M1 co jest na samej górze, Na różne świeta są eventy za które można dostać bony jakieś Pierscienie Expa itp.,

Bronie na 80lvl+ tu jest inaczej niz na privach np. masz syrka +0 to na 80lvl +1 na 81 +2 na 82 itp.,

Zbroje króla(Hwang) dostaje sie za wygranie wyborów na króla. ; ) na stronce są ogłoszenia.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Tak jak upy polecam US'a. T zupełnie co innego niż PL. Jest tam tanio, lepsza atmosfera, przyjazni gracze. Jedna wada to to że jest po angielsku ale bez jakiejś obszernej wiedzy też da się porozumiec :)

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Ok ok zachęciliście mnie do US powiem szczerze! Ale skoro tak łatwo tam to jaką postacią grać??? Ja lubię woja bodego dużo na nim grałem (na PL 69lvl) ale nie poznałem jeszcze mentala a słyszałem, że jest koxem xD więc pomóżcie dokonać wyboru a i SPAT , Eucalyptus , zielinskipawel4 , BiolyXtreme , xPrzeMoxD macie + i 5 :D pozdro!!!

JEŚLI CI POMOGŁEM DAJ +

GRAM W METIN2

Legenda
Opublikowano

Jeżeli lubisz grać bodym to radzę Ci nim grać. Ma dużą wartość ataku z aura, a mental jest wolny i jeszcze jak dostanie z przeszwki to szkoda mówić.

Tu masz temat, jest tam napisane, kóry team metina lepszy Pl czy Us.

To jest ukryta treść, proszę

Tam za wykonanie polowania dostajesz od 90 do 99% expa.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Graj kim Ci się podoba :) Ku nie są bardzo drogie, lecz jak zawsze chyba aura najdroższa, ale to nie znaczy że jest duża różnica między aurą a innymi KU. Jak lubisz bodego a masz ochotę na mentala to weź WP ;) To taki mix :P Dobry exp, dobry na dropka też, później w PvP też dobry jest. Ogólnie fajny jest :)

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Ok thx za wszystko!!! Dostajecie po + wszyscy :D a i zaczynam ściągać metin2 US zagram na serwie FREE KINGDOM jeśli ktoś tam gra to szepnijcie na nick

To jest ukryta treść, proszę

Pomoglibyście mi zapoznać się i oswoić z metin2 US :) i dzięki jeszcze raz za wszystko :D

JEŚLI CI POMOGŁEM DAJ +

GRAM W METIN2

Opublikowano

PL bo tam masz sznase jeszcze byc dobrym w pvp a na us kazdy wydaje wchuj kasy na is i maja full wybonowane eq wszycy prawie skille G-P a zeby wbic skille P czeba grac 1rok szybko da sie wbic lev w tydzien z 70lev ale i tak niepolecam us PL spad na psy ale i tak lepszy od us

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Na Metin2 US masz mało noobów i cheatów oraz panuje tam miła atmosfera. Na Metin2 PL mamy nie ogarnięty team, dużo "neo kidów" i same cheaty. :-)

Opublikowano

Zdecydowanie US. Na PL ceny sa cholernie wysokie i dalej rosną. Atmosfera na pl jest beznadziejna - pełno dzieci, aż się tam nie chce grac.

Na US za to masz super atmosferę, za ksucie jest ban, nie ma polskich dzieciaków, bo angielski ich odstrasza. Ceny są ok, fajne nagrody za questy a lv 20 wbijesz szybko dzieki q.

;)

Opublikowano

Metin2 US :

-Dużo Polaków

-Niskie Ceny

-Mało Nobów

-Miłą Atmosfera

-Ogarnięty Administrator

Metin2 PL :

-Sami Polacy

Moim zdaniem lepszy jest metin2 US.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Kilka zmian, które w szczególności oddzielają metin2_us od metin2_pl

-5% to boty a nie na odwrót.

-Mili, przyjaźnie nastawieni ludzie(bardzo pomocni).

-Niskie, nie zmieniające się ceny(np. aura miecza KU. 1kk, cena stoi już od ok. roku)

-Za misję do 10poziomu dostajemy po 99% doświadczenia, natomiast od 10do 20 po 90%, co może ułatwić nam wbicie charów na "farmboty".

-Co miesiąc, jest wybierany gracz na Króla, społeczność serwera wybiera go, głównie aby mógł teleportować wszystkie osoby które expią na v2 za free.

-Tanio możemy dostać wysoko wybonowany ekwipunek, ze względu na niska cenę w "IS"-item shopie.

-Kamień Duchowy za jedyne 50K, więc tóż po wbiciu skilli na G, całą resztę można powiedzieć mamy "za free".

-Możliwość kupna pierścionków expa (1h) oraz rękawic złodzieja (1h).

-Bodziami nie da się handlować, natomiast bardoz łatwo zdobyć je z misji, oraz magiczny metal, który również do zdobycia jest za następne wykonywane questy/misje.

-Dorobić możemy się bynajmniej szukając metinów na m2, pewnie zapytasz "Jak to, przecież ktoś ciągle penie tam siedzi"

Otóż odpowiadam, mało kto wie tam, że jest takie coś jak "zoomhack", mało tego, mamy aż 12CH do wyboru na jeden serwer, co daję nam pewny loot!

-Na serwerze gra bardzo dużo Polaków, jeżeli chciałbyś liczyć na pomoc, z chęcią w wolnej chwili postaram się Ci pomóc, wystarczy, że napiszesz do mnie na PW!.

-Mało tego, również jest sposób na SM!

Pomyśl, czy nie wspaniale by było mieć $$$ zafree?

A jakże nie, możesz robić coś pdobnego do "sponsor pay" i dostawać za to punkty, które możesz wymieniać na np pierścienie expa 1h, oraz rękawice złodzieja- następnie je sprzedawać, czy też bonowac własne eq.

Tutaj nie dostaniesz za to bana!.

Opublikowano

PL bo tam masz sznase jeszcze byc dobrym w pvp a na us kazdy wydaje wchuj kasy na is i maja full wybonowane eq wszycy prawie skille G-P a zeby wbic skille P czeba grac 1rok szybko da sie wbic lev w tydzien z 70lev ale i tak niepolecam us PL spad na psy ale i tak lepszy od us

Na Metin2 US masz mało noobów i cheatów oraz panuje tam miła atmosfera. Na Metin2 PL mamy nie ogarnięty team, dużo "neo kidów" i same cheaty. :-)

Zdecydowanie US. Na PL ceny sa cholernie wysokie i dalej rosną. Atmosfera na pl jest beznadziejna - pełno dzieci, aż się tam nie chce grac.

Na US za to masz super atmosferę, za ksucie jest ban, nie ma polskich dzieciaków, bo angielski ich odstrasza. Ceny są ok, fajne nagrody za questy a lv 20 wbijesz szybko dzieki q.

Metin2 US :

-Dużo Polaków

-Niskie Ceny

-Mało Nobów

-Miłą Atmosfera

-Ogarnięty Administrator

Metin2 PL :

-Sami Polacy

Moim zdaniem lepszy jest metin2 US.

US

Tanie ku

Miła administracja

ITP

Kilka zmian, które w szczególności oddzielają metin2_us od metin2_pl

-5% to boty a nie na odwrót.

-Mili, przyjaźnie nastawieni ludzie(bardzo pomocni).

-Niskie, nie zmieniające się ceny(np. aura miecza KU. 1kk, cena stoi już od ok. roku)

-Za misję do 10poziomu dostajemy po 99% doświadczenia, natomiast od 10do 20 po 90%, co może ułatwić nam wbicie charów na "farmboty".

-Co miesiąc, jest wybierany gracz na Króla, społeczność serwera wybiera go, głównie aby mógł teleportować wszystkie osoby które expią na v2 za free.

-Tanio możemy dostać wysoko wybonowany ekwipunek, ze względu na niska cenę w "IS"-item shopie.

-Kamień Duchowy za jedyne 50K, więc tóż po wbiciu skilli na G, całą resztę można powiedzieć mamy "za free".

-Możliwość kupna pierścionków expa (1h) oraz rękawic złodzieja (1h).

-Bodziami nie da się handlować, natomiast bardoz łatwo zdobyć je z misji, oraz magiczny metal, który również do zdobycia jest za następne wykonywane questy/misje.

-Dorobić możemy się bynajmniej szukając metinów na m2, pewnie zapytasz "Jak to, przecież ktoś ciągle penie tam siedzi"

Otóż odpowiadam, mało kto wie tam, że jest takie coś jak "zoomhack", mało tego, mamy aż 12CH do wyboru na jeden serwer, co daję nam pewny loot!

-Na serwerze gra bardzo dużo Polaków, jeżeli chciałbyś liczyć na pomoc, z chęcią w wolnej chwili postaram się Ci pomóc, wystarczy, że napiszesz do mnie na PW!.

-Mało tego, również jest sposób na SM!

Pomyśl, czy nie wspaniale by było mieć $$$ zafree?

A jakże nie, możesz robić coś pdobnego do "sponsor pay" i dostawać za to punkty, które możesz wymieniać na np pierścienie expa 1h, oraz rękawice złodzieja- następnie je sprzedawać, czy też bonowac własne eq.

Tutaj nie dostaniesz za to bana!.

Skoro podziękował to po co te posty?

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...